Stipt en zonder nonsens

Persoonlijk en transparant

Scherpe prijzen op maat

new chapter - Schrijnwerkers voor uw project

Het dak van morgen

Het dak van morgen is ecologisch en bespaart u op lange termijn een hoop geld.

Je dak renoveren is momenteel hot topic. De Vlaamse en Federale overheid wil renovatie van huizen zoveel mogelijk promoten door tal van voordelige subsidies uit te delen. Dit zorgt voor massale een maatschappelijke bewustwording en een opwaarts ecologisch klimaat. Maar is het echte allemaal zo gemakkelijk als ze het laten klinken?

Tochwel, zeker als u de juiste vakman kiest die creatief me u meedenkt en proactief al zijn expertise in de strijd gooit. Een goede vakman gidst u door de wildernis aan prijzen, materialen en afwerkingen.

Laat ons hier enkele isolatiematerialen opsommen. Met hoeveel materialen bent u vertrouwd?
Er zijn verschillende soorten isolatie die geschikt zijn voor een dakrenovatie:

  1. Glaswol: Glaswol is een populair isolatiemateriaal dat gemakkelijk te verwerken is en een goede thermische isolatie biedt. Het is ook brandveilig en geluiddempend.
  2. PIR (Polyisocyanuraat): PIR-isolatie is licht van gewicht en biedt een hoge isolatie-waarde. Het is ook brandveilig en heeft een lange levensduur.
  3. EPS (Expanderend polystyreen): EPS-isolatie is een goedkoper alternatief voor PIR en biedt een redelijke thermische isolatie. Het is eenvoudig te verwerken en te vervoeren.
  4. Cellulose: Cellulose is een milieuvriendelijk alternatief, gemaakt van gerecyclede papiervezels. Het biedt een goede thermische isolatie en is brandveilig.
  5. Schuimbeton: Schuimbeton is een stevig en duurzaam isolatiemateriaal dat goed tegen vocht kan. Het is echter wel zwaarder en duurder dan de andere isolatiematerialen.
  6. Natuurlijke materialen: Er zijn ook natuurlijke isolatiematerialen zoals bijvoorbeeld schapenwol, hanenveer, kurk, houtvezel en wol van hennep of katoen. Deze materialen zijn vaak duurder dan conventionele isolatiematerialen, maar bieden vaak een uitstekende isolatie en zijn ook milieuvriendelijk.


Hoeveel van bovengenoemde materialen kende u al? Het is belangrijk om de juiste isolatie te kiezen, afhankelijk van de specifieke eisen van je dak en omstandigheden. Een professionele adviseur of aannemer kan je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Wil jij meer weten? Neem dan nu contact op en wij adviseren je met alle plezier en zonder verplichtingen.

+32 (0) 483 66 83 72
info@new-chapter.be
Scheurhoekstraat 3
9960 Assenede