Stipt en zonder nonsens

Persoonlijk en transparant

Scherpe prijzen op maat

new chapter - Schrijnwerkers voor uw project

Wat is de perfecte keukenindeling?

Bij de ideale indeling van een keuken zijn alle elementen op de juiste manier opgesteld.

Bij de ideale indeling van een keuken zijn alle elementen op de juiste manier opgesteld. eerst de keukenopstelling en dan de plaatsing van kookplaat, de spoelbak en de koelkast aan de beurt. Hoe beter deze indeling, hoe minder afstanden je tijdens het koken hoeft af te leggen en hoe sneller en nauwkeuriger je kunt werken.

Een perfecte keukenindeling voorkomt dus dat je te veel loopt, te veel handelingen moet uitvoeren of op niet-ergonomische manier bezig bent in de keuken. Kijk eens kritisch naar uw huidige keuken en bedenk wat je in de nieuwe situatie graag anders zou willen. Welke keukenapparatuur gebruikt je vaak en in welk keukenkastjes komt je nooit?

Een keuken verdeel je onder in zones. De ideale keukenindeling, volgens keukenexperts, is een verdeling in vijf zones: Voorraadzone, Opbergzone, Spoelzone, Werkzone en Kookzone. Deze zones worden efficiënt verdeeld om zo weinig mogelijk te hoeven lopen. Als je hier echt ver in wil gaan kan je nog een onderscheid maken of je links of rechtshandig bent.

Keukenkastjes links naast de spoelbak draaien naar links open (greep rechts) en kastjes rechts van de spoelunit draaien naar rechts open (greep links). Het werkproces wordt over het algemeen aangehouden volgens de volgorde: voedsel pakken, snijden en schoonmaken, bereiden, opmaken en serveren. Hierop stemmen we de positie van je verschillende soorten keukenkasten op af.

New Chapter - Schrijnwerkers voor uw project

+32 (0) 483 66 83 72
info@new-chapter.be
Scheurhoekstraat 3
9960 Assenede